Kwaliteits-Controle-Bureau

Columns

Zomerweer van invloed op kwaliteit

21 juli 2020 Als de zomer aanbreekt en de temperaturen een aangenaam niveau bereiken, dan hebben de meeste van ons het wel naar hun zin. Dit geldt echter over het algemeen niet voor de verschillende groente- en fruitproducten. Elk product heeft zijn eigen optimale bewaartemperatuur en in de zomer is het een grotere uitdaging deze op pijl te houden. Gesloten koelketen Vanaf het productiebedrijf proberen we de producten te koelen en spreken we van een ’gesloten’ koelketen. Dat wil zeggen dat de temperatuur niet of zo min mogelijk mag schommelen. Wisselende temperaturen zijn funest voor de kwaliteit en het uitstalleven van de meeste producten. Aan het einde van deze schakel zitten de retailers en voor hen is het bewaken van een ideale temperatuur een hele uitdaging. Omdat elk product zijn eigen bewaartemperatuur heeft is dat lastig te realiseren. Bij warm weer komen we hierdoor regelmatig producten in de supermarkt tegen waarvan de kwaliteit… lees meer

1 2 3 4 5 6 > laatste ›