Kwaliteits-Controle-Bureau

Registreren bij het KCB en aanvragen fytosanitair registratienummer

Doet u voor het eerst zaken met het KCB? Of heeft uw bedrijf een nieuw KVK vestigingsnummer? Registreer dan bij het KCB d.m.v. invulling van het registratieformulier. Na bevestiging van uw registratie kunt u gebruik maken van de diensten van het KCB. Met deze registratie ontvangt u tevens een fytosanitair registratienummer dat wordt uitgegeven door de NVWA.

Belangrijke stappen

Om te kunnen exporteren of importeren moet u bij een aantal instanties in de controleketen bekend zijn en is toegang tot diverse overheidssystemen noodzakelijk. De belangrijkste stappen hebben wij hier voor u op een rij gezet. Deze stappen kunt u gelijktijdig inzetten. De diverse stappen hebben een doorlooptijd van enkele weken. Van groot belang is, dat alle registraties (NVWA, e-CertNL en keuringsdienst) met hetzelfde KvK en vestigingsnummer gebeuren.

Toegang tot MijnKCB

Zodra uw registratie bij het KCB is bevestigd heeft u ook toegang tot de online bedrijfsportaal MijnKCB. Hier kunt u op ieder moment uw bedrijfsgegevens inzien en waar dat kan wijzigen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw gegevens altijd actueel zijn. Ook kunt u via MijnKCB.nl voortaan uw facturen van het afgelopen jaar bekijken.

Eenvoudig aanvragen gebruik GLN-nummer en erkenning vervangen plantenpaspoorten
Naast het wijzigen van gegevens en inzien van facturen kan via MijnKCB toestemming voor het gebruik van GLN-nummers op aanduidingen worden aangevraagd. Ook de aanvraag van de erkenning vervangen plantenpaspoorten kan voortaan digitaal, waardoor u sneller over de benodigde gegevens beschikt.

Hoe krijgt u toegang tot MijnKCB?
U heeft eenvoudig toegang tot MijnKCB. U heeft geen aanvullende inlogcode en wachtwoord nodig. Klik op MijnKCB en log in met e-Herkenning. Hiermee heeft u direct en veilig toegang tot uw bedrijfs- en factuurgegevens. Door het gebruik van e-Herkenning kunt u in een veilige digitale omgeving uw wijzigingen en aanvragen doorvoeren. 

Heeft u vragen over het gebruik van MijnKCB?
Het KCB heeft hier de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u opmerking of wensen? Stuur dan een email naar mijnkcb@kcb.nl.