Kwaliteits-Controle-Bureau

Belangstellingsregistratie erkenningssysteem voor het uitvoeren van fytosanitaire bedrijfscontroles bij export van snijbloemen, groenten en fruit naar het VK

woensdag 24 november 2021

Als gevolg van de Brexit eist het Verenigd Koninkrijk per 1 juli 2022 ook bij export van snijbloemen, groenten en fruit een fytosanitair certificaat. Vanaf deze datum moeten die producten daarom worden aangemeld, gekeurd en gewaarmerkt om een fytosanitair certificaat te verkrijgen. Deze extra handelingen zullen de logistiek van exporterende bedrijven fors veranderen en druk leggen op de inspectiecapaciteit van het KCB. Om kosten en vertraging zo veel mogelijk te beperken, wordt met de brancheorganisaties en de toezichthouders het bedrijfscontrole systeem ontwikkeld. Meer informatie treft u hier op de NVWA-website.

Aanmelden via NVWA
Op de NVWA-website vindt u ook een document waarmee belangstellenden voor deze erkenningsregeling zich tot 26 november 2021 kunnen aanmelden. U ontvangt na aanmelding een uitnodiging voor een Webinar. Daar wordt u nader geïnformeerd over de diverse onderdelen waaruit het systeem bestaat en hoe u daaraan kan deelnemen. Dit Webinar vindt medio januari 2022 plaats.

Meer informatie Brexit
Heeft u vragen over Brexit? Het KCB heeft belangrijke vragen en antwoorden en praktische tips over het zakendoen met het VK voor u op een rij gezet.

Meer nieuws