Kwaliteits-Controle-Bureau

Bereid u voor op kwaliteitscontroles op G&F-zendingen export VK vanaf 1 februari 2022

woensdag 12 januari 2022

Binnen enkele weken is het zo ver. Vanaf 1 februari 2022 krijgen exporteurs VK te maken met uitbreiding van de kwaliteitscontroles KCB op exportzendingen G&F. Dit bericht is bedoeld u nogmaals attent te maken op deze wijziging als gevolg van Brexit en u op te roepen de noodzakelijke KCB-kwaliteitscontroles in te calculeren in het logistieke proces. Dit om een vlotte afhandeling van de kwaliteitscontroles te bevorderen en logistieke problemen bij de export naar het VK te voorkomen.

Wat gaat veranderen?
In het nieuwsbericht uitbreiding kwaliteitscontroles op G&F zendingen export VK vanaf 1/2/2022 van 16 november 2021 staat een uitgebreide toelichting op welke verplichtingen nu al gelden (aangifte G&F-zendingen in e-CertNL) en wat per 1 februari 2022 gaat veranderen. Bereid u voor op deze wijzigingen, en houd rekening met KCB-kwaliteitscontroles.

Wat is van belang?
De controles kosten tijd en hier moet bij de planning en logistiek rekening mee worden gehouden.

  • De inspectieaanvraag moet via e-CertNL ruim van tevoren worden gedaan met juiste inspectiemoment KCB.
  • Het KCB moet snel en efficiënt haar werk kunnen doen: zendingen selecteren, controle inplannen en kwaliteitscontrole fysiek uitvoeren.
  • Zendingen moeten klaar staan voor controle.

U heeft nog twee weken om uw bedrijfsprocessen en logistiek waar nodig aan te passen. De logistiek naar het VK wordt complexer. Calculeer de KCB-controles in. Stem binnen het bedrijf goed af wanneer de zending aanwezig is, de KCB-controle uitgevoerd kan worden en er voldoende tijd is t.o.v. het moment van verladen. Een goede afstemming tussen aangifte in e-CertNL en uw logistiek en planning kunnen ervoor zorgen dat de exportzending letterlijk de boot niet mist.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Het KCB heeft hier belangrijke vragen en antwoorden over het zakendoen met het VK voor u op een rij gezet. Informatie over het servicelevel van het KCB vindt u hier.

Meer nieuws