Kwaliteits-Controle-Bureau

Uitbreiding exportcontrole op bewerkte diverse producten vanaf 1 oktober 2021

dinsdag 6 juli 2021

Exporteert u plantaardige producten in de categorie ‘diverse producten'? Houdt u dan rekening met een uitbreiding van de exportcontroles in deze productcategorie. Vanaf 1 oktober 2021 gaat het KCB in opdracht van de NVWA ook inspecties uitvoeren op producten waarvoor nu nog geen inspectieplicht geldt. Het gaat hierbij om producten als potgrond, mout en bloem. De NVWA publiceert binnenkort de volledige lijst van producten waarvoor de uitbreiding van controles gaat gelden. De inspecties worden vanaf oktober 2021 steekproefsgewijs uitgevoerd.

Melding inspectie via e-CertNL
Vanaf oktober kan het zijn dat een door u aangemelde zending wordt geselecteerd voor inspectie. In dit geval ontvangt u vanuit e-CertNL een e-mail bericht. Is uw zending geselecteerd? Via e-CertNL kunt u vervolgens de benodigde inspectie aanvragen. De inspectie richt zich op de overeenkomstcontrole van de zaken die aangegeven zijn op het certificaat en de gereedstaande zending. Pas nadat de inspectie heeft plaatsgevonden, ontvangt u het voor export benodigde fytosanitair certificaat en kunt u uw zending vervolgens exporteren. Houdt hiermee rekening in uw logistieke planning en uitvoering. Dien uw inspectieaanvragen tijdig en correct in om oponthoud in uw logistieke proces te voorkomen.

Meer informatie
Heeft u vragen over de uitbreiding van exportcontroles van plantaardige producten in de categorie ‘diverse producten? Het KCB heeft hier belangrijke vragen en antwoorden voor u op een rij gezet. U kunt het servicelevel dat het KCB hanteert hier vinden.

Meer nieuws