Kwaliteits-Controle-Bureau

Informatiebijeenkomsten plantenpaspoort juni 2019

dinsdag 4 juni 2019

Op donderdag 20 juni (Naaldwijk) of woensdag 26 juni (Ede) worden informatiebijeenkomsten over het verplichte plantenpaspoort georganiseerd. Veel telers en handelaren van potplanten, perkplanten, tuin- en terrasplanten krijgen voor het eerst te maken met het plantenpaspoort. Huidige gebruikers van het plantenpaspoort, waaronder de boom- en vaste plantentelers, krijgen te maken met nieuwe eisen aan het plantenpaspoort. De veranderingen gaan in op 14 december 2019.

Dit verplichte paspoort heeft gevolgen voor uw bedrijfsvoering en zal wellicht de nodige aanpassingen vragen. Denk bijvoorbeeld aan interne (software) systemen, bedrukken van hoezen, potten en etiketten e.d.

Data en locaties
• Donderdag 20 juni in Naaldwijk bij Royal FloraHolland (16.15 – 17.45 uur)
• Woensdag 26 juni in Ede bij Plantion (start 15.30 uur, inloop vanaf 15.00 uur)

Aanmelden
Aanmelden voor 1 van de 2 bijeenkomsten is nodig en kan via deze link tot dinsdag 18 juni. U ontvangt na aanmelding een bevestiging met daarin de adresgegevens. 

Deze voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland, LTO Vakgroep Bomen en vaste planten, VBN, NVWA, Naktuinbouw, KCB, KAVB, Anthos, Plantum, VGB en BKB.

Meer informatie?
Lees hier meer over het verplichte plantenpaspoort en andere veranderingen voor handelsbedrijven als gevolg nieuwe Plantgezondheidsverordening. 

Meer nieuws