Kwaliteits-Controle-Bureau

Heeft u al een verplicht fytosanitair registratienummer

maandag 14 oktober 2019

Inmiddels heeft het KCB alle bij het KCB ingeschreven handelsbedrijven een brief gestuurd met hierin een uniek fytosanitair registratienummer. Dit fytosanitair registratienummer is een verplichting die voortvloeit uit de nieuwe EU-regelgeving rondom plantengezondheid de EU-Plantgezondheidsverordening welke 14 december 2019 in werking treedt. De nieuwe verordening zorgt ervoor dat de EU beter wordt beschermd tegen nieuwe bedreigingen in de plantgezondheid. Daarbij legt de regelgeving meer verantwoordelijkheden neer bij het bedrijfsleven. Concrete uitwerking daarvan is onder andere een verplichte registratie voor alle marktdeelnemers die handelen in plantaardig materiaal en het verbeteren van de traceerbaarheid van álle planten door het uitbreiden van de plantenpaspoortplicht. Alle Europese bedrijven die handelen in plantaardig materiaal zijn verplicht zich te registreren. Ieder bedrijf ontvangt een uniek fytosanitair registratienummer.

Geen fytosanitair registratienummer ontvangen?
Staat u ingeschreven bij het KCB maar heeft u onverhoopt geen brief met hierin het fytosanitair registratienummer ontvangen? Stuur dan een bericht naar plantgezondheid@kcb.nl en vermeld hierin uw KVK-nummer, uw KVK-vestigingsnummer(s) en uw KCB-nummer. Wij zorgen ervoor dat u dit nummer alsnog krijgt toegezonden.

Doet u voor het eerst zaken met het KCB en heeft u nog geen fytosanitair registratienummer?
U kunt zich hier registreren. Na registratie ontvangt u via het KCB het door de NVWA afgegeven unieke fytosanitair registratienummer.

Meer informatie
Voor nadere informatie over het nationale bedrijvenregister en het fytosanitair registratienummer kunt u de website van de NVWA raadplegen. Op de KCB-website onder Plantgezondheid vindt u meer informatie over de gevolgen van de plantgezondheidsverordening voor handelsbedrijven, inclusief een vraag en antwoord.

Heeft u nog steeds vragen?
Dan kunt u per mail contact opnemen met het KCB, plantgezondheid@kcb.nl.

Meer nieuws