Kwaliteits-Controle-Bureau

Strengere eisen bij import van Grond & Groeimedium per 1 september

maandag 26 augustus 2019

Vanaf 1 september 2019 gelden gewijzigde eisen voor import van planten met aanhangend groeimedium, bijvoorbeeld grond, turf, cocopeat, perliet, et cetera. De eisen hebben betrekking op het groeimedium dat aanwezig is op of bij de plant op het moment van import in de EU. Zijn de planten, inclusief de wortels, op dat moment volledig schoon, dan geldt de eis niet. Als er wel groeimedium aanwezig is, dan geldt een bijschrijvingseis.

Er veranderen een aantal wezenlijke dingen. Verdiep u daarom in de wijzigingen om problemen bij import te voorkomen. Een wijziging waar u bijvoorbeeld mee te maken kunt krijgen is dat de optie “grond van de wortels schudden met achterlating van een minimum hoeveelheid” vervalt. Wortels moeten vanaf 1 september schoon gewassen worden. En slechts verklaren dat “het groeimedium vrij is van insecten en schadelijke nematoden en behandeld is tegen andere schadelijke organismen” is ook geen optie meer.

Meer informatie
Nadere informatie over de gewijzigde eisen voor import van planten met groeimedium kunt u vinden op de website van de NVWA. 

Meer nieuws