Kwaliteits-Controle-Bureau

Spaanse seizoen begonnen

Door Frits van der Meulen , donderdag 12 december 2019

Wanneer je naar de verschillende producten kijkt in de handelskanalen zijn dit steeds vaker producten uit Spanje. De kwaliteit van deze Spaanse producten is de laatste weken een stuk beter geworden.

Glasproducten
Vooral bij de paprika is het overwegend Spanje wat de klok slaat. De gekleurde varianten zijn van een goede kwaliteit. De groene paprika neigt soms naar wat meer doorkleuring (bonte vruchten). Maar grote problemen zijn we bij Spaanse paprika niet tegengekomen.
Bij de tomaten is het een heel ander verhaal. Naast het product uit Spanje, zien we ook nog volop Nederlandse tomaten in het winkelschap. Over de kwaliteit van zowel Nederlands als Spaans product hebben we niets te klagen. Ook de komkommers en aubergines komen overwegend uit Spanje en de kwaliteit is prima.

IJsbergsla komt deze tijd van het jaar ook overwegend uit Spanje. Op dit moment is ook hier de kwaliteit een stuk beter geworden.

Als we verder kijken zien we op dit moment spruiten en witlof in het winkelschap. Ook hier is sprake van een goede kwaliteit. Voor spruiten geldt wel dat het belangrijk is dat deze goed gekoeld worden, zeker ook in de winkel. Ook de wijze van verpakking is van belang, zoals ik in mijn vorige column over witlof ook al beschreef. Voor niet goed verpakte spruiten en de losse verkoop is de houdbaarheid van spruiten maar zeer beperkt. 

Meer columns

collega-frits-van-der-meulen.jpg

Door: Frits van der Meulen
E-mail: f.v.d.meulen@kcb.nl