Kwaliteits-Controle-Bureau

Kwaliteit houdt stand!

Door , woensdag 28 augustus 2019

De laatste weken zijn de klimaatomstandigheden vrijwel normaal geweest voor Nederlandse begrippen en dat komt heel goed uit voor de kwaliteit van de producten.

Kwaliteit glasproducten
De paprika komen we volop tegen in de handelskanalen. In de Retail is de verkoop van de mix paprika een vast en veel gekocht product. Voor export zijn deze maanden vooral USA en Japan ook aan de markt. Belangrijke afzetmarkten waar Nederland bij gebaat is om zijn positie vast te houden. Bij inspecties van het KCB is naast de kwaliteit ook het fytosanitaire aspect een belangrijk gegeven. Bij de inspecties is het grootste probleem dat we tegenkomen binnenrot. Dit probleem was van buitenaf zichtbaar en dus goed uit te sorteren. Laten we hier met z’n allen goed op letten, want als partijen met binnenrot bij onze afnemers terechtkomen is dat zeker geen goede reclame voor het product!

Voor wat betreft de tomaten kunnen wij kort zijn. Hier lopen wij tegen zeer weinig problemen aan en spreken we van een goede kwaliteit. Hetzelfde kunnen we zeggen van de aubergines en komkommers, een goede kwaliteit en weinig problemen.

Kwaliteit producten vollegrond
Bij de ijsbergsla is de kwaliteit goed. Incidenteel komen we partijen tegen met een bolrotje .Bij de overige producten van de vollegrond zoals o.a. bloemkool en broccoli is de kwaliteit goed en zien we ook weinig problemen.

Meer columns

Door:
E-mail: