Kwaliteits-Controle-Bureau

Kwaliteit glasproducten opperbest

Door Frits van der Meulen , woensdag 8 mei 2019

De stroom glasproducten is nu goed op gang gekomen. Over de kwaliteit valt zeker niet te klagen, die is uitstekend. De paprika’s die we in het handelskanaal tegenkomen zijn van Nederlandse bodem.  De kwaliteit is goed. In andere jaren kwamen we soms problemen tegen zoals afgebroken staartjes en krimpscheuren, die zien we nu amper in het handelskanaal. Het zijn veelal mooie, glanzende vruchten waar niets op aan te merken valt. Zo willen we de paprika’s het hele jaar wel zien!

Aandeel tomaten uit Nederland groeit
Bij de tomaten zien we nog wel buitenlands product en dan vooral uit Spanje en Marokko. Hier komen we vooral alternaria tegen, waardoor de houdbaarheid van deze tomaten maar erg kort is. Het aandeel tomaten uit Nederland groeit met de dag en is van prima kwaliteit.

Aubergines, komkommers en courgette
Ook de aubergines zijn van een goede kwaliteit. We komen zelden problemen tegen.
Net als de kwaliteit van komkommers, deze is over de hele linie goed. De verschillen die we hier zien hebben alles te maken met de teelten in Nederland. Terwijl de ene teelt op zijn einde loopt, is de andere teelt juist aan het begin. Dat geeft nu eenmaal een kwaliteitsverschil.
Dan de courgette, een product waar we niet zo vaak over schrijven. Deze zien we met regelmaat ook bij de retailer en komt ook vaak van Nederlandse bodem. Op de kwaliteit is niets op aan te merken.
 

Meer columns

collega-frits-van-der-meulen.jpg

Door: Frits van der Meulen
E-mail: f.v.d.meulen@kcb.nl