Kwaliteits-Controle-Bureau

Voorjaar van start

Door , woensdag 20 maart 2019

Het voorjaar komt langzaam op start. Op dit moment van schrijven is het nog niet echt voorjaarsweer, maar de producten zoals komkommers en aubergines verschijnen steeds meer op de markt. De kwaliteit van zowel komkommers als aubergines is prima. Grote problemen m.b.t. de kwaliteit komen we eigenlijk niet tegen in de handel.

De paprika’s komen nog steeds in groten getale uit Spanje. De teelten lopen hier langzaam naar het einde toe en de kwaliteit en het uitstalleven van Spaanse paprika’s wordt hierdoor ook minder. We komen meer beschadigingen en vormafwijkingen tegen. Ook zien we een flink aantal afkeuringen op bederf. Dit heeft alles te maken met de korte houdbaarheid op dit moment. Bij de tomaten is ook nog een groot deel import. De kwaliteit is nog steeds redelijk goed. De tomaten van Nederlandse origine zijn prima.

Bij de groente van de vollegrond zien we dat de teelt van de spruiten op zijn einde loopt. Er zijn steeds minder spruiten beschikbaar. De kwaliteit gaf weinig problemen. Dit geldt ook voor witlof.  De kwaliteit is over het algemeen goed. Tenslotte komen we in de handelskanalen regelmatig prei tegen. De winter is niet streng geweest en daardoor heeft de prei minder “geleden”. De kwaliteit van de prei is over het algemeen goed te noemen.

Meer columns

Door:
E-mail: