Kwaliteits-Controle-Bureau

Voorzichtige start Nederlands glasproduct

Door , donderdag 21 februari 2019

Het is pas half februari en we kijken weer reikhalzend uit naar het Nederlands product. Het is nog erg vroeg in het seizoen, maar de eerste Nederlandse komkommers en vooral aubergines zijn weer beschikbaar. De eerste aubergines van eigen bodem zijn van prima kwaliteit. Toch komen we het Spaanse product nog volop tegen en ook hiervan is de kwaliteit goed.

Komkommers nog niet op kleur
De Nederlandse komkommers komen we ook steeds meer tegen in het handelskanaal. Soms valt de kleur nog wat tegen en zodra de zon gaat schijnen is dat voor de glastelers een hele verademing. Bij de retailers zien we de Nederlandse komkommer nog niet in de schap. Men wacht altijd op een kwantitatief behoorlijk aanbod voordat er massaal wordt overgeschakeld naar de Nederlandse komkommer.

Tomaat prima van kwaliteit
Bij de tomaten kunnen we niet echt meer spreken van seizoenen. De Nederlandse tomaat is het hele jaar te koop bij de retailers, maar deze moet in de winterperiode wel concurreren met de import tomaat. Over de kwaliteit van de Nederlandse tomaten kunnen we kort zijn, die is prima.

Paprika’s uitsluitend import
Alle paprika’s die we in de handel tegenkomen zijn bijna uitsluitend import. Veel paprika’s komen uit Spanje, maar ook Marokko en Israël leveren aan de markt. Soms zien we wat oudere partijen en is de kwaliteit wisselend. Beschadigingen, slappe vruchten en steelrot zijn kwaliteitsproblemen die we tegenkomen.

 

 

Meer columns

Door:
E-mail: