Kwaliteits-Controle-Bureau

Matige kwaliteit door extreem warme zomer

Door , woensdag 22 augustus 2018

De zomer van 2018 gaat de boeken in als een van de meest droge en hete zomers ooit.  De kwaliteit van de meeste producten heeft daar een flinke tik van gekregen.

Bij de tomaten zien wij een redelijke kwaliteit met maar weinig afkeuringen. Maar de vruchten vertoonden niet de kwaliteit en glans die wij normaliter gewend zijn.

De tomaten waren wel acceptabel voor klasse I.

De kwaliteit van de paprika is de laatste weken redelijk goed. Telers moeten tijdens het sorteren van het product wel de nodige inspanningen leveren om tot een acceptabel product te komen. Het aandeel klasse II dat wordt uitgesorteerd is nu veel groter dan in andere jaren. Bij de overige glasproducten, zoals aubergines en komkommers zien wij momenteel weinig problemen en is de kwaliteit acceptabel. Ook hier hebben de extreme temperaturen geleid tot extra werk voor de telers om tot een redelijk goed resultaat te komen.

IJsbergsla heeft de laatste weken met de nodige kwaliteitsproblemen te maken gehad. Bij controles kwamen wij vooral vaak ‘droog binnenrand’ tegen. Tijdens het extreme warme weer van de afgelopen periode heeft het gewas het nodige te lijden gehad op het open veld.

Meer columns

Door:
E-mail: