Kwaliteits-Controle-Bureau

Nederlandse product mondjesmaat beschikbaar

Door , vrijdag 23 maart 2018

De handel kijkt reikhalzend uit naar producten van eigen bodem.

Normaal is er nog genoeg product vanuit Spanje beschikbaar, maar door het slechte weer in dat gebied is de kwaliteit de laatste weken zeer matig. Vooral bij de tomaten uit Spanje en Marokko zien we veel problemen met Alternaria. Tomaten met dit gebrek hebben maar een zeer korte houdbaarheid. Ook bij aubergines (begin kelk rot) en paprika’s (watervlekken) zien we problemen.

De Nederlandse tomaten die van de belichte teelt komen zijn nog niet in overvloed op de markt. De paprika’s hebben een goede start gemaakt, maar zoals altijd is de productie in het vroege voorjaar nog niet zo groot.
Er zijn wel volop aubergines beschikbaar en deze zijn van een uitstekende kwaliteit. Ook de Nederlandse komkommers zijn weer op de markt voorradig waardoor de meeste retailers weer overgeschakeld zijn naar het Nederlands product.

De vollegrond producten zijn maar deels beschikbaar. De spruiten zijn aan het einde van hun teelt, maar de prei is nog wel volop beschikbaar. Na de vorstperiode geeft dit product wel wat meer werk voor de telers om het gereed te maken voor de handel.
 

Meer columns

Door:
E-mail: