Kwaliteits-Controle-Bureau

Veel export in de paprika!

Door , vrijdag 16 juni 2017

In de afgelopen weken is de productie van de glasprodukten hoog geweest. Tijdens deze “zomerperiode” in mei zijn de tomaten van een uitstekende kwaliteit! Mooie glanzende en stevige vruchten moeten zichzelf wel verkopen.
Ook de paprika is van een goede kwaliteit. Jammer is wel dat we de afgelopen weken geconfronteerd werden met binnenrot. We kunnen niet ontkennen dat we het links en rechts tegenkomen. Gelukkig werd er in de handelskanalen goed op gereageerd en werden de paprika’s extra kritisch bekeken. Als telers te snel gaan sorteren zie je dit gebrek al snel over het hoofd.  Op zo’n mooi product als paprika moeten we met z’n allen erg zuinig zijn. Veel export gaat  de hele wereld over (Japan, V.S en hopelijk ook China) zodat het product daar aangekomen van onberispelijke kwaliteit moet zijn!
Over aubergines kunnen we kort zijn, geen problemen en uitstekend product. Het beeld wat we krijgen van de komkommers is over het algemeen goed. Wel zien we verschillende kwaliteiten, komkommers die een wat ouder beeld te zien geven, mindere kleur en vorm en mooie donkere stamvruchten.

De vollegrondsgroente is ook weer volop aanwezig op de markt. Bij de bladprodukten zien we vooral veel ijsbergsla. Prima kwaliteit en de vorm is mede door het goede droge weer prima. Mooie vaste bollen met weinig problemen.

Meer columns

Door:
E-mail: