Kwaliteits-Controle-Bureau

Een nieuwe allereerste column!

Door , maandag 8 mei 2017

Toch even een korte kennismaking. Nieuw, maar toch al een hele lange periode werkzaam bij het KCB.
Mijn naam is Frits van der Meulen en in de jaren 80 begonnen in het Westland. Daar kreeg ik veel te maken met glasproducten. Na een aantal jaren werd het tijd om te verkassen en vervolgens een hele lange tijd gewerkt in en rond de toenmalige RBT-veiling in Breda. Daar kwamen heel veel verschillende  producten voorbij!
Sinds kort ben ik werkzaam bij het KCB als Specialist Kwaliteitszaken.
Een voorjaar is meestal voor de meeste Nederlandse glasproducten een verfrissende start.
Gelukkig ook dit jaar. Momenteel zijn er weer volop tomaten van eigen bodem aanwezig. De kwaliteit ziet er prima uit en moet toch nog steeds concurreren met die van de import partijen die weliswaar minder maar toch nog acceptabel zijn.
Ook de Nederlandse paprika’s verdienen een pluim. Ik zag mooie geblokte exemplaren die zichzelf prima verkopen en een lust zijn voor het oog. Problemen die in het verleden vaker voorkwamen als staartjes en steelrot ben ik veel minder tegengekomen. Het lijkt er wel op dat het probleem van staartjes steeds minder voorkomt.
De kwaliteit van de komkommers wisselt meer. Sommige teelten lopen al op einde en zijn vanwege de vorm wat minder van kwaliteit. Daarentegen ook komkommers die een dikke 8 verdienen.
Tot slot de aubergines. Hier heb ik alleen maar kwaliteit gezien die het predicaat zeer goed verdient!
 

Meer columns

Door:
E-mail: