Kwaliteits-Controle-Bureau

Bereid u voor op Brexit: ook als u geen zakendoet met het VK!

donderdag 10 december 2020

Per 1 januari 2021 verandert het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK). Dan gaan nieuwe regels in die van iedereen om aanpassingen vragen en die mogelijk verstoringen geven. Bereid u hierop voor. Deze oproep geldt niet alleen voor bedrijven die zakendoen met het VK maar voor alle bedrijven die importeren en exporteren. Laat u niet verrassen.

Het VK is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Met of zonder akkoord, krijgt het KCB door Brexit te maken met een toename van inspecties. Het KCB is goed voorbereid op deze extra werkzaamheden. Wij stellen alles in het werk om de gevraagde inspecties tijdig uit te voeren. Maar het kan zijn dat het VK onverwacht met nieuwe regels en formaliteiten komt die ook van invloed zijn op onze dienstverlening. Momenteel past de uitvoering van de werkzaamheden binnen het servicelevel van het KCB en is er met regelmaat ruimte voor coulance bijvoorbeeld wanneer sprake is van extra werkzaamheden bij een inspectie of als de partij niet direct klaar staat. En inspecties worden veelal op het gewenste tijdstip uitgevoerd. Gezien de toename van activiteiten gaan wij vanaf 1 januari het servicelevel strikter hanteren, waardoor onze dienstverlening mogelijk anders verloopt dan u gewend bent.

Wat kunt u hiervan merken?

  • Aanvragen voor inspecties worden ingepland binnen de termijn die in het servicelevel wordt gehanteerd. Het kan echter betekenen dat het door u gewenste tijdstip van uitvoering niet kan worden gerealiseerd.
  • Inspecties kunnen worden verschoven naar een ander tijdstip;
  • Extra (niet aangevraagd) werk op locatie wordt niet meer geaccepteerd;
  • Als de te inspecteren partij niet klaar staat of er is geen assistentie beschikbaar, wordt de inspectie afgebroken en moet u opnieuw een inspectie aanvragen.

Zorg dat u hier in uw planning en uitvoering rekening mee houdt. Dien uw inspectieaanvragen tijdig en correct in. Zo kunnen wij samen oponthoud in uw logistieke proces voorkomen.

 

Meer nieuws