Kwaliteits-Controle-Bureau

Brexit; zorg dat u bekend bent met e-CertNL Meld u nu aan voor een digitale opleidingsbijeenkomst

maandag 23 november 2020

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), maar bent u nog niet bekend met het werken met e-CertNL? In december organiseert het KCB meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten speciaal voor bedrijven die voor het eerst met e-CertNL te maken krijgen. Door Brexit wordt het VK een zogeheten ‘derde land’. Hierdoor krijgt u vanaf 1 januari 2021 te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten. Een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. U heeft voor het exporteren naar het VK en het uitklaren bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL.  Zorg dat u op tijd toegang heeft en bekend bent met het werken met e-CertNL.

Wanneer?
Het KCB organiseert  in december 2020 meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten voor het gebruik van e-CertNL. U kunt zich voor de onderstaande bijeenkomsten nog aanmelden.

  • Donderdag 10 december van 09.00 tot 11.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 17 december van 09.00 tot 11.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur, AGF

Hoe aanmelden?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB als gevolg van Brexit? Registreert u zich dan eerst bij het KCB. Voor deelname aan de opleiding is een inschrijving bij het KCB nodig. Aanmelden voor een opleidingsbijeenkomst e-CertNL kan via het  aanmeldingsformulier e-CertNL. Wenst u met meerdere personen van uw organisatie deel te nemen, vul dan per persoon een aanmeldingsformulier in.

Let op: Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang nodig tot e-CertNL. Zorg dat u beschikt over een inlogcode.

Heeft u nog geen toegang tot e-CertNL aangevraagd?
Het KCB heeft hier de belangrijkste stappen op een rij gezet die u kunt zetten in de voorbereiding op Brexit. U vindt hier ook hoe u toegang tot e-CertNL kunt aanvragen. Houd hierbij rekening met enige doorlooptijd. Zorg dat u e-CertNL tijdig aanvraagt.

Meer nieuws