Kwaliteits-Controle-Bureau

Nieuwe gebruiker van e-CertNL door Brexit? Meld u nu aan voor een digitale opleidingsbijeenkomst

dinsdag 6 oktober 2020

Speciaal voor bedrijven die nu zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), maar nog geen ervaring hebben met het werken met e-CertNL, organiseert het KCB in december meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten. Door Brexit wordt het VK een zogeheten ‘derde land’. Hierdoor krijgt u vanaf 1 januari 2021 te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten. Een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. U heeft voor het exporteren naar het VK en het uitklaren bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL.  Zorg dat u op tijd bekend bent met het werken met e-CertNL.

Wanneer?
Het KCB organiseert in december 2020 meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten voor het gebruik van e-CertNL. Er worden digitale bijeenkomsten georganiseerd voor AGF en voor Snijbloemen en potplanten.

  • Dinsdag 1 december van 09.00 tot 11.00 uur, AGF
  • Dinsdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 10 december van 09.00 tot 11.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Donderdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur, AGF

Hoe aanmelden?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB als gevolg van Brexit? Registreert u zich dan eerst  hier bij het KCB. Voor deelname aan de opleiding is een inschrijving bij het KCB nodig. Aanmelden voor een opleidingsbijeenkomst e-CertNL kan via het  aanmeldingsformulier e-CertNL. Wenst u met meerdere personen van uw organisatie deel te nemen, vul dan per persoon een aanmeldingsformulier in.

Let op: Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang nodig tot e-CertNL. Zorg dat u beschikt over een inlogcode.

Heeft u nog geen toegang tot e-CertNL aangevraagd?
Het KCB heeft hier de belangrijkste stappen op een rij gezet die u kunt zetten in de voorbereiding op Brexit. U vindt hier ook hoe u toegang tot e-CertNL kunt aanvragen. Houd hierbij rekening met enige doorlooptijd. Zorg dat u e-CertNL tijdig aanvraagt.

Meer nieuws