Kwaliteits-Controle-Bureau

Wat dient er op het fytosanitair certificaat over CITES te worden ingevuld?

Het fytosanitair certificaat dient te worden ingevuld volgens de eisen van de NVWA. Om Cites producten correct op het fytosanitair certificaat vermeld te krijgen, moet u de producten invoeren als orderregel in e-CertNL;

  • Altijd de complete botanische naam vermelden (geslacht + soort). Dit om onderscheid te kunnen maken tussen soorten waarvoor het fytosanitair certificaat als CITES-uitvoervergunning kan dienen en soorten waarvoor dat niet kan.
  • Als het geslacht in de tweede kolom in het overzicht met plantensoorten wordt genoemd, dan staat ook de soortnaam op het fytosanitair certificaat vermeld.

Dit om onderscheid te kunnen maken tussen soorten waarvoor het fytosanitair certificaat als CITES-uitvoervergunning kan dienen en soorten waarvoor dat niet kan.

  • Als het geslacht niet in de tweede kolom in het overzicht met plantensoorten wordt genoemd filtert e-CertNL dit uit en zal het geslacht met toevoeging sp. op het fytosanitair certificaat vermeld staan.

Hier is het overzicht te vinden met alle geldende citesnamen beschikbaar in e-CertNL.

Meer informatie over de CITES regelgeving vindt u hier op de website van de NVWA.

Gerelateerd

Contact

Niet gevonden wat u zocht? Stuur een e-mail met uw vraag naar helpdesk@kcb.nl of bel 088 - 30 88 200 en vraag of u kunt worden doorverbonden met de Helpdesk.