Kwaliteits-Controle-Bureau

Wat zijn de mogelijkheden als ik de aanvraag niet zelf kan of wil invullen?

Bedrijven die geen gebruik van e-CertNL kunnen of willen maken, dienen contact op te nemen met dienstverlenende bedrijven die gespecialiseerd zijn in douanezaken en het verzorgen van douaneformaliteiten.

In uiterste gevallen kan het KCB de aanvraag in e-CertNL invoeren. Aan het gebruik van deze dienst zijn kosten verbonden en worden voorwaarden gesteld.

- De aanvraag dient te worden gedaan middels een van onderstaande formulieren:

Sector Naam aanvraagformulier Versturen per e-mail naar:
Sierteelt snijbloemen Snijbloemen aanvraag door exporteur.xls helpdesk@kcb.nl
Sierteelt potplanten Potplanten aanvraag door exporteur.xls helpdesk@kcb.nl
Sierteelt stekmateriaal Stek aanvraag-inspectie-client-export-stekmateriaal.xls helpdesk@kcb.nl

 - Alle verplichte velden op het aanvraagformulier dienen ingevuld te zijn. Als de aanvraag incompleet is, wordt deze niet in behandeling genomen.

In het excelbestand zijn twee tabbladen zichtbaar. Op het voorblad dient u alle noodzakelijke aanvraaggegevens in te vullen. In het invuloverzicht dient u elke kolom in te vullen. Dat betekent dat alle gegevens over de zending bekend moeten zijn zoals het aantal karren, dozen of pallets.

- Het KCB voert de aanvraag in e-CertNL in en verstuurt de inspectielijst en certifica(a)t(en) naar het in de aanvraag opgegeven e-mailadres.

- De aanvrager is er zelf verantwoordelijk voor dat de inspectielijst en certifica(a)t(en) tijdig op de inspectielocatie fysiek (=geprint) aanwezig zijn.

- Naast kosten voor het gebruik van e-CertNL die de NVWA berekent, brengt het KCB de kosten voor de/het certifica(a)t(en), de eventuele inspectie en de kosten voor de invoer van de aanvraag in e-CertNL in rekening bij de aanvrager. Voor de actuele tarieven klik hier.

- Voor het aanvragen van een exportinspectie is het volgende servicelevel van toepassing:
Het tijdstip van aanvraag dient minimaal 6 uur (kantooruren ma t/m vr tussen 08:00 en 17:00 uur) voorafgaand aan de gewenste inspectietijd te liggen.

Voorbeeld:
1. Als u op maandag om 08:00 uur een inspectie wilt laten uitvoeren dient de definitieve aanvraag de vorige   werkdag, zijnde vrijdag, voor 11:00 uur bij het KCB binnen te zijn.
2. Als u op woensdag om 15:00 uur een inspectie wilt laten uitvoeren dient de definitieve aanvraag woensdag voor 09:00 uur bij het KCB binnen te zijn.

- Wijzigingen op een door het KCB ingevoerde aanvraag worden gezien als nieuwe aanvraag met de daarbij behorende kosten en servicelevel.

Gerelateerd

Contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact op met de e-CertNL helpdesk van het KCB: 088 3088 200. Of stuur een e-mail naar helpdesk@kcb.nl