Kwaliteits-Controle-Bureau

Wat zijn de mogelijkheden als ik de aanvraag niet zelf kan of wil invullen?

Voor bedrijven die geen gebruik van e-CertNL kunnen maken, bestaat de mogelijkheid een exportinspectie aan te vragen via het KCB. Het KCB voert dan voor u de aanvraag in e-CertNL in.

Wat moet u doen?

U vult het formulier “Aanvraag inspectie e-CertNL” in en stuurt dit op naar het rayonkantoor Geldermalsen. Aan het gebruik van deze dienst zijn kosten verbonden en worden de volgende voorwaarden gesteld:

Voorwaarden aanvraag Exportinspectie e-CertNL via e-mail:
1. Om (iemand) met e-CertNL te (laten) werken heeft u eHerkenning nodig. De eHerkenning vraagt u aan via www.eherkenning.nl. Vervolgens machtigt u het KCB om namens de aanvrager een inspectie-aanvraag in e-CertNL te registreren. Nadat u de inlogcodes heeft ontvangen, kunt u na het inloggen de Informatie over de machtiging hier lezen.

2. De aanvraag dient als volgt te geschieden:

Sector Naam aanvraagformulier Versturen per e-mail naar:
AGF aanvraag-inspectie-e-CertNL-agf-diverse 1.doc helpdesk@kcb.nl

 

 

3. Alle verplichte velden van het formulier dienen ingevuld te zijn. Als de aanvraag incompleet is wordt deze niet in behandeling genomen.

4. Het KCB voert de aanvraag in e-CertNL in en verstuurt de inspectielijst en certifica(a)t(en) naar het opgegeven e-mailadres.

5. De aanvrager is zelf verantwoordelijk dat de inspectielijst en certifica(a)t(en) tijdig fysiek (=geprint) op de inspectielocatie aanwezig zijn.

6. Het KCB brengt de kosten voor het/de certifica(a)t(en), de eventuele inspectie en de kosten voor de invoer
van de aanvraag in e-CertNL in rekening bij de aanvrager. Voor de actuele tarieven klik hier. NB: Per certificaat wordt tevens een opslag voor het gebruik van e-CertNL in rekening gebracht. Het KCB int deze opslag namens de NVWA.

7. Voor het aanvragen van een exportinspectie die door het KCB ingevoerd moet worden in e-CertNL, is het volgende servicelevel van toepassing:
Tijdstip van aanvraag dient minimaal 6 uur (kantooruren tussen 08:00 en 17:00 uur)
voorafgaand aan de gewenste inspectietijd te liggen.

Voorbeeld:
1. Als u op maandag om 08:00 uur een inspectie wilt laten uitvoeren dient het aanvraagformulier de vorige werkdag, zijnde vrijdag voor 11:00 uur bij het KCB binnen te zijn.
2. Als u op woensdag om 15:00 uur een inspectie wilt laten uitvoeren dient het aanvraagformulier woensdag voor 09:00 uur bij het KCB binnen te zijn.

Gerelateerd

Contact

Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact op met de e-CertNL helpdesk van het KCB: 088 3088 200. Of stuur een e-mail naar helpdesk@kcb.nl