Kwaliteits-Controle-Bureau

Invoervergunningen

Voor een aantal landen is een invoervergunning verplicht. Dit is opgenomen in de landeneisen. De invoervergunning wordt afgegeven door de fytosanitaire dienst in het land van bestemming. In de invoervergunning staan de voorwaarden die het land van bestemming aan de zending stelt (bijvoorbeeld een bepaalde bijschrijving op het fytosanitaire certificaat).

De exporteur moet nagaan of in de invoervergunning aanvullende eisen worden gesteld ten opzichte van de landeneis, die bij de NVWA bekend is. Is dit het geval, dan dient de exporteur de invoervergunning per e-mail voor te leggen aan de NVWA. Klik hier voor meer informatie over invoervergunningen.

Verandert er ook iets als u met 'permits' (invoervergunningen) werkt?
Ja en nee.

  • De procedure voor het aanvragen van een instructie invoervergunning (IVI) blijft hetzelfde. Indien de zending moet worden geïnspecteerd en gecertificeerd op basis van een permit (invoervergunning) dient u deze naar de NVWA te sturen: pd.permit@minlnv.nl
  • De afhandeling van uw verzoek wijzigt.De NVWA plaatst uw gegevens in het e-CertNl systeem en verstrekt aan u een IVI code. Met deze code kunt u in e-CertNL deze eisen activeren voor betreffende zending of deelzending.

Heeft u nog een actuele permit die nog niet in het e-CertNL systeem staat?
Stuur dan de afgegeven IVI of het nummer ervan naar pd.permit@minlnv.nl met het verzoek tot invoer in e-CertNL. De IVI wordt door de NVWA ingevoerd en u ontvangt een IVI code voor werken met het e-CertNL systeem.

Gerelateerd

Contact

Niet gevonden wat u zocht? Stuur een e-mail met uw vraag naar helpdesk@kcb.nl of bel 088 - 30 88 250.

De Helpdesk is bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur.