Ga naar de hoofdinhoud.

Kwaliteit

De voorbeelden laten alleen zien wat is toegelaten in klasse I en klasse II en wat niet meer indeelbaar is in de klassen. Klasse Extra is buiten beschouwing gelaten omdat hier erg weinig afwijkingen zijn toegestaan en klasse I en II het meest verhandeld worden. Een aantal foto's geven de KCB interpretatie weer. De KCB interpretatie heeft alleen betrekking op Nederlands product en geldt dus niet voor buitenlands product. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze foto's? Stuurt u dan een e-mail naar kkb@kcb.nl.

Onderwerpen
Krimpscheurtjes

Droge oppervlakkige krimpscheurtjes op niet meer dan 1/8 van de totale oppervlakte is toegestaan

Kopscheuren

Vruchten met open kopscheuren zijn niet meer intact

Kleurafwijking

Kleurafwijking (kleurt niet door) is een cosmetisch gebrek

Kelkbeschadiging

Kelk moet onbeschadigd zijn en de steel mag enigszins beschadigd zijn

Kelkbeschadiging

Beschadigingen aan de kelk, mits het omliggende vruchtvlees nog intact is

Fusarium

Fusarium is een voortgaand gebrek en wordt niet geaccepteerd binnen de klasse I en II

Brandplek

Brandplekje ter grootte van een speldenknop is toegestaan binnen de klasse I

Brandplek

Brandplekken tot 1cm² is toegestaan binnen de klasse II

Brandplek

Brandplekken groter dan 1cm² is niet meer toegestaan

Bloemresten

Bloemresten (mits droog) is volledig toegestaan binnen de klasse I

Binnenrot

Binnenrot is een ernstig en voortgaand gebrek en wordt niet geaccepteerd in de klasse I en II

Anthocyaan

Interpretatie KCB:

Voor Nederlandse paprika geldt: anthocyaanvlekken op de vrucht tot een maximum van 2 cm² wordt geaccepteerd binnen de klasse I

Anthocyaan

Interpretatie KCB:

Voor Nederlandse paprika geldt: anthocyaanvlekken op de vrucht groter dan van 2 cm² wordt gezien als een klasse II

Afgewreven staartje

Interpretatie KCB:

Voor Nederlandse paprika is hierbij een verkurkt litteken van maximaal ¼ cm² toegestaan

Afgewreven staartje

Interpretatie KCB:

Voor Nederlandse paprika is een verkurkt litteken groter dan ¼ cm² alleen toegestaan in klasse II

Afgebroken staartje

Een staartje mits onbeschadigd (of afgebroken en ingedroogd) wordt geaccepteerd in de klasse I

Afgebroken staartje

Open beschadiging (niet opgedroogd) door afgebroken staartje. Dit wordt als niet intact beschouwd

Afgeschraapte steel

Interpretatie KCB:

Een steel, waarop een los vel (beschadigde opperhuid) voorkomt, dat opgedroogd is

Afgebroken steel

Interpretatie KCB:

Een recht (niet ingescheurd) afgebroken steel;

Oortjes

Uitgroeisels worden gezien als een vormafwijking. Dit worden ook wel "oortjes genoemd en mits niet te groot of netjes uitgebroken worden deze binnen de klasse I geaccepteerd

Oortjes

Uitgroeisels worden gezien als een vormafwijking. Dit worden ook wel "oortjes genoemd en mits te groot of in een andere kleur wordt dit in de klasse II ingedeeld

Soorten paprika

Sommige paprikavariëteiten hebben een pikante smaak. Voorbeelden van commerciële paprikavariëteiten met een licht pikante smaak zijn Sivri, Padron en Somborka. Alhoewel ze qua uiterlijk op een peper lijken, vallen deze toch onder de specifieke handelsnorm

Soorten paprika

Sommige paprikavariëteiten hebben een pikante smaak. Voorbeelden van commerciële paprikavariëteiten met een licht pikante smaak zijn Sivri, Padron en Somborka. Alhoewel ze qua uiterlijk op een peper lijken, vallen deze toch onder de specifieke handelsnorm

Er zijn geen resultaten gevonden