Ga naar de hoofdinhoud.

Kwaliteit

De voorbeelden laten alleen zien wat is toegelaten in klasse I en klasse II en wat niet meer indeelbaar is in de klassen. Klasse Extra is buiten beschouwing gelaten omdat hier erg weinig afwijkingen zijn toegestaan en klasse I en II het meest verhandeld worden. Een aantal foto's geven de KCB interpretatie weer. De KCB interpretatie heeft alleen betrekking op Nederlands product en geldt dus niet voor buitenlands product. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze foto's? Stuurt u dan een e-mail naar kkb@kcb.nl.

Onderwerpen
Aging

Aging is een verouderingsproces en in de klasse I en II staan we daar maar weinig toe

Bederf

blossomend rot is een ernstig gebrek

Chimeerstreep

Een streep in een afwijkende kleur wordt in klasse II ingedeeld

Greenmould

Wordt veroorzaakt door een schimmel (stuiver)

Grove schil

Grove schiltextuur

Kleur

Enige verkleuring is toegestaan

Kleur

Deze mate van lichtverkleuring toegestaan in de klasse II

Kleur

Mate van geelverkleuring die niet meer indeelbaar is

Kouschade

Schade a.g.v. de kou

Oleocellosis

De oorzaak van Oleocellosis ligt aan een combinatie van nat oogsten waardoor de inhoud van de cellen zich over de vrucht verspreiden en dit geeft oppervlakkige cosmetische schilschade

Oleocellosis

De oorzaak van Oleocellosis ligt aan een combinatie van nat oogsten waardoor de inhoud van de cellen zich over de vrucht verspreiden en dit geeft oppervlakkige cosmetische schilschade

Oleocellosis

De oorzaak van Oleocellosis ligt aan een combinatie van nat oogsten waardoor de inhoud van de cellen zich over de vrucht verspreiden en dit geeft oppervlakkige cosmetische schilschade

Onzuiver

onzuiver

Pitting

deze vorm van pitting is a.g.v. kou (kouschade)

Rot

Rotte vrucht

Schilschade

Schilschade is een cosmetisch gebrek

Schilschade

Schilschade is een cosmetisch gebrek

Schilschade

Schilschade is een cosmetisch gebrek

Schimmel

Een zeer licht schimmelpluisje is regelmarig waarneembaar (vocht). Een lichte schimmelpluis die alleen op de steel (top) van de vrucht zit en het vruchtvlees is gezond wordt geaccepteerd

Sooty mold

Sooty mold (roetdauw) groeit op de honingdauw. in zeer beperkte mate toegestaan

Sooty mold

Sooty mold (roetdauw) groeit op de honingdauw. In deze mate niet meer toegestaan

Stemend rot

beginnend rot bij de steel (stem)

Verstikking

Verstikking in de container

Yellow blush

Wit/geelachtige plekken op de vrucht. Oorzaak is dat de vruchten tijdens de groei dicht op elkaar gehangen hebben en door gebrek aan licht niet groen zijn doorgekleurd. Dit zien we in deze mate niet als een kwaliteitsgebrek

Er zijn geen resultaten gevonden