Ga naar de hoofdinhoud.

Kwaliteit

De voorbeelden laten alleen zien wat is toegelaten in klasse I en klasse II en wat niet meer indeelbaar is in de klassen. Klasse Extra is buiten beschouwing gelaten omdat hier erg weinig afwijkingen zijn toegestaan en klasse I en II het meest verhandeld worden. Een aantal foto's geven de KCB interpretatie weer. De KCB interpretatie heeft alleen betrekking op Nederlands product en geldt dus niet voor buitenlands product. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze foto's? Stuurt u dan een e-mail naar kkb@kcb.nl.

Onderwerpen
Bloemresten

Bloemresten zijn toegestaan in elke klasse, mits fris en vrij van bederf.

Kattensnuit

Een zeer lichte mate van een zwart hard puntje (opeenhoping van zwarte zaadjes) is toegestaan.

Kattensnuit

Een lichte mate van een zwart hard puntje (opeenhoping van zwarte zaadjes) is toegestaan.

Kelk

Een rode kelk is toegestaan mits fris en niet verdroogd

Aardbei
Kelk

Een frisse kelk

Kelk

Kelk niet vers. De kelk moet fris zijn

Vorm
Vorm
Vorm
Meeldauw

Meeldauw, ook wel 't wit genoemd, is een schimmel en is niet toegestaan

Wit

Wit tot op op één tiende van de oppervlakte van de vrucht is toegestaan in klasse I en tot één vijfde van de oppevlakte van de vrucht in klasse II;

Bovendien wordt een witte kleur rond de steel geaccepteerd, voor zover deze is toe te schrijven aan de witte kleur die rondom een steel van nature  aanwezig kan zijn en mits deze niet verder gaat dan op de foto aangeven grens.

Wit

Wit tot op één tiende (10%) van de oppervlakte van de vrucht.

Wit

Wit tot op één vijfde (20%) van de oppervlakte van de vrucht.

Wit

Wit meer dan één vijfde (20%) van de oppervlakte van de vrucht.

Er zijn geen resultaten gevonden