Kwaliteits-Controle-Bureau

Vraag en antwoord Brexit Algemeen

Deze vragen zijn op 29 december 2020 voor het laatst aangevuld en geactualiseerd.

Wat betekent Brexit voor de import en export van plantaardige producten van en naar het VK?
Het VK wordt een zogeheten ‘derde land’. Hierdoor krijgt u vanaf 1 januari 2021 te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten. Een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU.  Bij de export en import van plantaardige producten komen er bijvoorbeeld controles en worden certificaten verplicht.

Hoe kan ik mij voorbereiden op controles?
In de controleketen heeft u met verschillende partijen te maken. Als gevolg hiervan dient u zich bij verschillende instanties aan te melden en ervoor te zorgen dat u toegang heeft tot diverse systemen. De belangrijkste stappen die u moet zetten, hebben wij hier voor u op een rij gezet. Houd bij rekening met een doorlooptijd van enkele weken.

Hoe kan ik mij registeren bij het KCB?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB? U kunt u hier online registreren bij het KCB.

Welke kosten zijn verbonden aan de dienstverlening van het KCB?
Voor het uitvoeren van inspecties, controles en overige werkzaamheden en voor verstrekte documenten berekent het KCB kostendekkende tarieven. Bekijk hier de actuele tarieven.

Meer informatie

Het KCB heeft hier de belangrijkste vragen en antwoorden over zakendoen met het VK voor u op een rij gezet. Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Stuur dan een bericht naar brexit@kcb.nl.

Algemene informatie over Brexit voor het bedrijfsleven vindt u op het brexitloket of kijk op hulpbijbrexit.nl