Kwaliteits-Controle-Bureau

Vraag en antwoord Brexit Algemeen

Deze vragen zijn op 8 september 2020 voor het laatst aangevuld en geactualiseerd.

Wat betekent Brexit voor de import en export van plantaardige producten van en naar het VK?
Door Brexit wordt het VK een zogeheten ‘derde land’. Hierdoor krijgt u na afloop van de overgangsperiode, die loopt tot en met 31 december 2020, te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten. Een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. Doet u nu zaken met het VK en heeft u geen ervaring met zakendoen buiten de EU? Bereid u dan hierop voor.!

Hoe kan ik mij voorbereiden op controles?
In de controleketen heeft u met verschillende partijen te maken. Als gevolg hiervan dient u zich bij verschillende instanties aan te melden en ervoor te zorgen dat u toegang heeft tot diverse systemen. De belangrijkste voorbereidende stappen die u nu al kunt zetten, hebben wij hier voor u op een rij gezet. Houd bij uw voorbereidingen rekening met een doorlooptijd van enkele weken.

Hoe kan ik mij registeren bij het KCB?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB? U kunt u hier online registreren bij het KCB.

Welke kosten zijn verbonden aan de dienstverlening van het KCB?
Voor het uitvoeren van inspecties, controles en overige werkzaamheden berekent het KCB kostendekkende tarieven. Bekijk hier de actuele tarieven.

Meer informatie

Kijk ook bij de vragen en antwoorden over export en import. Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Stuur dan een bericht naar brexit@kcb.nl.

Algemene informatie over Brexit voor het bedrijfsleven vindt u op het brexitloket of kijk op hulpbijbrexit.nl