Kwaliteits-Controle-Bureau

VK presenteert concept Border Target Operating Model

dinsdag 11 april 2023

Op 5 april heeft het VK het concept Border Target Operating Model (TOM) gepresenteerd waarin de grenscontroles en eisen voor onder andere planten en plantaardige producten worden beschreven. Momenteel bekijkt het KCB samen met het ministerie van LNV en de NVWA hoe de voorstellen van de Britse overheid moeten worden geïnterpreteerd en wat de gevolgen van de aangekondigde importregels en voorgestelde invoerdata zijn voor het KCB en de exporteurs van plantaardige producten, zoals snijbloemen, groenten en fruit.

Het concept TOM vindt u hier. De voorgestelde werkwijze in dit concept wordt nu door het VK met verschillende stakeholders besproken. Hier staat vanaf 5 april een periode van zes weken voor. Hierna volgt een definitieve versie. Het kan zijn dat in het definitieve TOM nog wijzigingen of verduidelijkingen worden opgenomen.

Meer informatie
Het concept TOM bevat voorstellen die om verduidelijking vragen om goed te kunnen bepalen wat de impact hiervan is voor het bedrijfsleven en voor het KCB.  Zodra hierin meer inzicht is, informeert het KCB u hierover via deze website.

Meer nieuws