Kwaliteits-Controle-Bureau

Export naar het VK: bereid u voor op certificaat- en inspectieplicht vanaf 1 juli 2022

donderdag 17 maart 2022

Exporteert u snijbloemen of groenten en fruit naar het VK? Vanaf 1 juli 2022 gaat een 100% certificaat- en inspectieplicht gelden voor deze producten. Het inpassen van de inspecties en de extra administratieve formaliteiten in bedrijfsprocessen en logistiek hebben flinke impact.

Impact Brexit
De nieuwe situatie stelt het bedrijfsleven en het KCB voor de nodige uitdagingen. Veranderingen in logistieke en bedrijfsprocessen zijn onvermijdelijk en vragen van iedereen aanpassing. Er wordt van alle betrokkenen een inspanning gevraagd om de uitdagingen het hoofd te bieden. Ondanks dat het KCB haar capaciteit fors aan het uitbreiden is, zal zij zeker niet altijd op de door de bedrijven gewenste tijden de inspecties kunnen uitvoeren.  Door samen te werken kunnen we proberen de impact zo klein mogelijk te maken, en vertragingen in de logistiek en rondom noodzakelijke fysieke inspecties zo veel mogelijk te voorkomen.

Stel uw voorbereidingen niet uit
Sommige voorbereidende stappen, zoals veranderingen in uw logistieke proces of de voorbereiding op deelname aan voorraadregister of aan bedrijfserkenning VK hebben een doorlooptijd van een aantal maanden. Stel uw voorbereidingen op de volgende fase van Brexit daarom niet uit. Op onze website vindt u actuele en uitgebreide informatie over zakendoen met het VK. Naast praktische tips vindt u hier veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Stuur dan een bericht naar brexit@kcb.nl.

Meer nieuws