Kwaliteits-Controle-Bureau

Nieuwe gebruiker van e-CertNL door Brexit? Meld u nu aan voor een opleidingsbijeenkomst

maandag 9 september 2019

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk (VK), maar heeft u nog geen ervaring met het werken met e-CertNL? Het KCB organiseert in oktober wederom opleidingsbijeenkomsten speciaal voor bedrijven die door Brexit voor het eerst te maken krijgen met exporteren naar een zogeheten ‘derde land’. Bij een no-deal Brexit wordt het VK al vanaf 1 november een derde land.  Hierdoor krijgt u mogelijk al op korte termijn te maken met strengere eisen en complexere procedures voor in- en uitvoer van producten, een situatie die vergelijkbaar is met de export naar andere landen buiten de EU. Na Brexit heeft u voor het exporteren naar het VK en het uitklaren bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL. Zorg dat u op tijd bekend bent met het werken met e-CertNL.

Wanneer?
Het KCB organiseert in Zoetermeer een opleidingsbijeenkomst voor het gebruik van e-CertNL. Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor de productgroepen groenten en fruit (AGF) en voor snijbloemen en potplanten (Sierteelt).

  • Vrijdag 11 oktober van 08.30 tot 11.30 uur, bijeenkomst Sierteelt
  • Vrijdag 11 oktober van 13.30 tot 16.30 uur, bijeenkomst AGF

Locatie
Kantoor KCB
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer

Hoe aanmelden?
Doet u voor het eerst zaken met het KCB als gevolg van Brexit? Registreert u zich dan hier bij het KCB. Voor deelname aan de opleiding is een inschrijving bij het KCB nodig. Aanmelden voor een opleidingsbijeenkomst e-CertNL kan via het aanmeldingsformulier e-CertNL. Wenst u met meerdere personen van uw organisatie te komen, vul dan per persoon een aanmeldingsformulier in.

Let op: Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang nodig tot e-CertNL. Zorg dat u beschikt over een inlogcode.

Heeft u nog geen toegang tot e-CertNL aangevraagd?
Het KCB heeft hier de belangrijkste stappen op een rij gezet die u kunt zetten in de voorbereiding op Brexit. U vindt hier ook hoe u toegang tot e-CertNL kunt aanvragen. Houd hierbij rekening met enige doorlooptijd. Zorg dat u e-CertNL tijdig aanvraagt.

Meer nieuws