Kwaliteits-Controle-Bureau

Hollandse producten in een goede stemming!

Door Frits van der Meulen , donderdag 6 juni 2019

Met de pinksterdagen in zicht zitten we meestal in een piek in de aanvoer van Nederlandse glasgroente. Dit jaar loopt het toch even iets anders en is de aanvoer lager dan vorig seizoen en dat heeft alles te maken met de gematigde temperaturen en overwegend droog weer tot nu toe. Voor de kwaliteit in het algemeen komt het gewoon beter uit.

Tomaten zijn er redelijk veel en als we naar de kwaliteit kijken hebben we geen reden tot klagen. Een prima kwaliteit en weinig problemen. De diverse kleuren paprika’s zien we volop in het handelskanaal. Incidenteel komen we steelrot en binnenrot tegen. Over het algemeen is de kwaliteit van de paprika’s goed. Als we naar de andere glasproducten kijken vallen ook de komkommers in positieve zin op. Veel afkeuringen zijn er zeker niet van KCB-zijde en de kwaliteit is goed. Over de aubergines wordt het verhaal soms wel wat eentonig, een goede kwaliteit en weinig problemen.

De laatste weken zien we steeds meer ijsbergsla van Nederlandse bodem op de markt. De ijsbergsla die ik ben tegengekomen is prima van kwaliteit. Mooie stevige compacte bollen waarvan er gemakkelijk 10 in een doos passen. Bij dit product ook weinig problemen.

Meer columns

collega-frits-van-der-meulen.jpg

Door: Frits van der Meulen
E-mail: f.v.d.meulen@kcb.nl