Kwaliteits-Controle-Bureau

Vooruitkijken naar het voorjaar

Door , woensdag 28 februari 2018

Elke jaar als de dagen gaan lengen kijken we reikhalzend uit naar de producten van eigen bodem! Alhoewel we op dit moment van schrijven niet echt kunnen zeggen dat het voorjaar lonkt, zien we toch al wel mondjesmaat nieuwe producten.

Komkommers zijn al aan een start bezig en zoals gewend is de kwaliteit goed te noemen. De kleur is soms wat aan de lichte kant, maar de zonovergoten dagen zijn welkom voor de glastuinbouw. En zeker ook voor de kleur van dit product.
Tomaten zijn de laatste jaren de hele winter beschikbaar en de kwaliteit is prima in orde. Aubergines zijn altijd al vroeg aan de markt en hier constateren we ook een uitstekende kwaliteit waar niets op af te dingen valt. Bij de paprika zien we alleen nog maar de groene kleur. De kwaliteit is prima en we kijken uit naar de gekleurde paprika. Aan de importkant is de kwaliteit wisselend.  We komen goede partijen tegen, maar op dit moment zien we met regelmaat meer onzuivere paprika wat dan weer tot een afkeuring leidt.

Bij de vollegrond zijn er bij het witlof weinig opmerkelijke problemen te melden. De spruiten lopen op zijn eind en bij bezoeken vorige week van bedrijven constateren we een goede kwaliteit spruiten die een dikke voldoende krijgen! Een leuke ‘nieuwigheid’ die we nog niet veel zien bij de Nederlandse retailers zijn de ‘flower sprouts’. Dit product zou best een plaatsje verdienen in het winkelschap.
Tot slot is het seizoen van de prei nog niet afgelopen. De kwaliteit is tot nu toe goed geweest, maar de huidige vorstperiode zal toch wel zijn sporen nalaten.

Meer columns

Door:
E-mail: