Kwaliteits-Controle-Bureau

Nieuwe documenten AFM

maandag 1 februari 2016
afm.jpg

Vanaf vandaag zijn de nieuwe documenten voor de monitoring voor AFM beschikbaar via onze website. Hieronder leest u waarom de documenten zijn aangepast:


Na overleg tussen de NVWA en de sector is de werkwijze voor de AFM monitoring in 2016 vastgesteld. Nadat in 2014 en 2015 tijdens de monitoring geen AFM is gevonden, en de importinspectie voor Capsicum verplicht is gesteld, is er ruimte voor versoepeling van het protocol.
In plaats van één periode van drie weken bij start en één periode van zes weken tijdens de teelt worden de vallen bij bekende deelnemers nog maar één periode van 6 weken gedurende het teeltseizoen opgehangen en gecontroleerd. Bij nieuwe deelnemers is dit nog wel één periode van drie weken bij start en één periode van zes weken daarna. Nieuw is het startbezoek bij de deelnemers, op dat moment wordt de aanmelding beoordeeld en de risico’s rondom importstromen in beeld gebracht. Zijn er geen opmerkingen tijdens het startbezoek dan komt de deelnemer al na één week op de lijst met toegelaten bedrijven. Bij 20 % van de deelnemende bedrijven wordt op basis van risico nog een extra controle ronde van 6 weken ingepland.
De documentatie op onze website is daarop aangepast. Met behulp van de formulieren kunnen bedrijven zich aanmelden voor deelname.

 

Meer nieuws